Samen voor onze toekomst: Plant A Tree

Bij iedere besteding van € 250,- met een geregistreerd account planten wij één boom.

Waarom bomen?

Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. En bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering.

In 80 jaar zijn we bijna de helft van onze wildernis kwijtgeraakt

Grote oerwouden zorgen voor zuurstof en vocht, bomen nemen CO2 op en meer dan de helft van de dieren op land leven in regenwouden. Met het behoud van deze regenwouden houden wij de biodiversiteit in stand.

Daarom plant Baaslevert samen met jullie en “Trees for All“ bomen voor het leven. Misschien heeft jou kinderdagverblijf over 100 jaar wel een houten speelgoed van eigen geplante boom.

Duurzaam en natuurlijk assortiment

Baaslevert biedt een prachtig assortiment aan natuurlijke en duurzame materialen. Voornamelijk natuurlijk hout is in veel van onze producten verwerkt. En in deze tijd van circulaire economie maken wij het rondje compleet door met een aankoop de natuur haar bomen terug te geven.

Alles staat met elkaar in verbinding.

Kinderdagverblijven en Basisscholen

Voor jullie kinderdagverblijven en basisscholen is een duurzaam beleid inmiddels de norm. Als het gaat om de toekomst van je kinderen wil je alleen het allerbeste, en dat wordt ook verwacht van jullie leveranciers.

Daarom leveren wij graag gezamenlijk een contributie aan de toekomst van onze kinderen. Jullie leveren de zorg, de educatie, het plezier en de ontwikkeling van de kinderen (en waarschijnlijk nog veel meer), en wij leveren de middelen om dat mogelijk te maken met de mooiste natuurlijke materialen.

Gezamenlijk gaan wij deze contributie uitbreiden met het herstellen van onze natuur door middel van het planten van bomen. Met jullie bestellingen van bijvoorbeeld houten speelgoed of meubels heb je de garantie dat we de natuur haar bomen teruggeven, zowel in Nederland als in het buitenland.

Wij moeten omarmen en begrijpen dat wij afhankelijk zijn van de natuur, en niet andersom. Als wij voor de natuur zorgen, zorgt de natuur voor ons. Wij moeten herontdekken dat we onderdeel van de natuur zijn. Dit gaat niet om onze planeet te redden, maar om onszelf en onze kinderen te redden. En daar gaan wij gezamenlijk een actieve bijdrage aan leveren: Samen voor onze Toekomst.

De samenwerking met Trees For All

Dat planten? Doen we niet zelf.

Daarvoor werken we samen met Trees For All, een erkende Nederlandse organisatie met ruim 20 jaar ervaring.
Ze zetten zich in voor een groene en gezonde wereld.

Hoe? Door bestaande bossen te herstellen en te beschermen in Nederland en in het Buiteland.

Samen kunnen we een groot verschil maken en de wereld een klein beetje beter maken.

Ons verhaal

Onze missie begint met een reis naar Bali Indonesië.

Waterval
Foto door: Vincent Gerbouin

Een prachtig eiland van een land dat een van de grootste biodiversiteiten in de wereld heeft. Maar ook een eiland dat overstroomd wordt met toeristen (wij zelf uiteraard ook, onze eerste reis naar Azië als gezin) . Een zeer bijzondere reis met vele mooie ervaringen, maar 1 moment gaf een ellendig gevoel dat ons altijd is bijgebleven. Wij stonden op een klif met een prachtig uitzicht tot aan de horizon, met voor ons een dal met een indrukwekkende wildernis van eeuwenoude bomen en planten. Maar een blik naar beneden maakte ons ontzettend triest.

Wat we zagen waren tientallen bouwvakkers die druk bezig waren om nieuwe hotels te bouwen. Hotels die worden gebouwd ten behoeve van de mens en ten koste van de natuur. Toen werd ons duidelijk dat dit prachtige uitzicht van natuurlijke landschappen zal verdwijnen als wij zo doorgaan.

30% van de wildernis al verdwenen is in de afgelopen 30 jaren ten behoeve van de mens

Dit gaat allemaal ten koste van de biodiversiteit, ten koste van onze gezondheid, en dus ten koste van de toekomst van onze kinderen. De aarde en natuur heeft ons niet nodig, maar wij de aarde en haar natuur wel. En dat willen wij graag gezamenlijk met jullie herstellen.

De bewuste leverancier voor Kinderopvang en Onderwijs

Onze duurzame missie gaat verder, nieuwsgierig hoe?

Naar onze Duurzame visie