Veiligheidsinformatie

Algemene waarschuwingen en consumentenadvies

Bij Baaslevert houden wij ervan dat onze producten zo vaak mogelijk door zo veel mogelijk kinderen worden gebruikt. Om dit te bereiken moeten we ervoor zorgen dat u weet hoe u uw product moet onderhouden, zodat het zo lang mogelijk meegaat. We moeten er ook voor zorgen dat u op de hoogte bent van de richtlijnen die we aanbevelen voor sommige van onze producten.

Onze natuurlijke ‘levende’ houten buitenproducten kunnen na verloop van tijd van vorm en kleur veranderen. Het hout is ‘groen hout’, eenvoudig gezaagd en zal als zodanig uitzetten en krimpen onder invloed van het weer. Er kunnen scheuren ontstaan en de schors kan eraf vallen naarmate het product natuurlijk verweert en reageert op zon en regen, samen met andere weerselementen. Wij adviseren alle producten regelmatig te controleren en te onderhouden om ze in onberispelijke staat te houden.

Wij raden u aan ze verder met niet-giftige behandelingen op water- of oliebasis te behandelen wanneer dat nodig is, op dezelfde manier als met andere houten tuinproducten voor buiten. Wij raden u af om gaten, scheuren of barsten op te vullen met houtvuller, omdat dit afbreuk doet aan de natuurlijke esthetiek van het product.

Schuur randen die ruw of versplinterd zijn, en borstel eventueel schimmel of mos af om het product bruikbaar en schoon te houden.

Aangezien veel van de door ons geleverde producten als ‘speelgoed’ worden beschouwd, moeten kinderen bij het gebruik ervan te allen tijde instructies krijgen en onder toezicht staan.

Om veiligheidsredenen moeten alle buitenspeeltoestellen worden geplaatst op een vlakke ondergrond die voldoet aan EN 1177:2018

Controleer voor alle speeltoestellen voor fysieke ontwikkeling voor het begin van elke speelsessie of alle bevestigingen vastzitten.

Controleer speeltoestellen dagelijks na gebruik op breuken en gevaren zoals scheuren en splinters.

Alle behandelingen op de speeltoestellen MOETEN 6-12 maanden na aankoop opnieuw worden aangebracht om de levensduur te verlengen.

Zorg ervoor dat alle gebruikte beitsen of verven kindvriendelijk en niet giftig zijn.

Alle klimproducten met een hoogte tot 150 cm vereisen een vrije valruimte van 150 cm aan alle zijden zonder obstakels.

Zoals bij alle nieuwe toestellen of nieuwe kinderen die bestaande toestellen gebruiken, moet er in uw omgeving een risicobeoordeling worden uitgevoerd en moeten de gebruiksregels duidelijk worden gecommuniceerd om op de veiligste manier maximaal plezier te garanderen.

Wijs op duidelijke specifieke risico’s van afzonderlijke producten en gebruiksregels.

Bepaal voor welke producten meer toezicht nodig is en plaats ze op in een ruimte die anders moet worden behandeld.

Als u buitenproducten gebruikt, wees u er dan van bewust dat het risico bij bepaalde weersomstandigheden, zoals verhoogde gladheid, toeneemt.

Zoals alle producten bieden speeltoestellen voor fysieke ontwikkeling de mogelijkheid dat kinderen op ongewone manieren met de producten spelen.

Vertel de deelnemers dat sommige voorwerpen zwaar of lang zijn en daarom niet boven hoofdhoogte gedragen of vastgehouden mogen worden.

Zorg ervoor dat alle begeleiders getraind zijn in risicobewustzijn en dat er altijd voldoende toezicht is.