blog kinderopvang

Wat is het verschil tussen Kinderopvang Speelgoed & Particulier Speelgoed?

Waarom is Particulier Speelgoed goedkoper in aanschaf?
Het verschil tussen speelgoed voor particulier gebruik en in de kinderopvang is zeer groot, en niet zonder reden. Speelgoed voor particulier gebruik wordt ontwikkeld en bedacht voor het gebruik thuis door 1 of enkele kinderen. De verwachting is dat er een aantal weken, in het uiterste geval maanden mee wordt gespeeld tot er nieuwe interesses zijn. Hierin zien we steeds meer het idee van fast-moving consumer goods: goedkoop speelgoed met korte levensduur en een snelle omloop. Dit zie je ook veel in de kledingbranche, waar grote winkelketens om de paar maanden met goedkope nieuwe collecties komen. Deze gedachte is lucratief voor de winkels, maar allesbehalve duurzaam en al helemaal niet geschikt voor een kinderopvang. In aanschaf is het dus goedkoper, maar op lange termijn is een ander verhaal.

Waarom kinderopvang speelgoed?
In de kinderopvang wordt speelgoed veel intensiever gebruikt dan thuis. Kinderopvang speelgoed wordt gemaakt voor het gebruik door meerdere kinderen, op dagelijkse basis, het liefst voor een aantal jaar. Dit brengt een geheel andere kwaliteitsverwachting met zich mee, en dus een hogere prijs. Maar als de levensduur van kinderopvang speelgoed wordt mee berekend, is kinderopvang speelgoed veel kosten efficiënter. Een speelgoedauto van €40,00 dat 2 jaar meegaat, is goedkoper dan om de paar maanden een nieuwe speelgoedauto van € 8,00 aanschaffen. Naast dat kinderopvang speelgoed op de lange termijn goedkoper en duurzamer is, scheelt het ook tijd omdat er minder vaak nieuw materialen aangeschaft hoeven worden. Daarnaast is het vaak geselecteerd om educatieve en ontwikkelingsgerichte doelen te ondersteunen en voldoen ze aan bepaalde veiligheids- en hygiënenormen.

Waarom Baaslevert?
Baaslevert haar gehele speelgoed collectie is volledig samengesteld voor de kinderopvang. Wij leveren de mooiste natuurlijke producten van robuuste kwaliteit. Onze missie gaat veel verder dan meubels en speelgoed; We bieden duurzame en ontwikkelingsgerichte oplossingen die een liefde voor natuur aanwakkeren en een eco-bewuste mentaliteit bevorderen. Hierdoor zullen we een blijvende positieve impact hebben op zowel de ontwikkeling van kinderen als onze planeet. De kinderen op een speelse manier ontwikkelen met duurzame materialen is waar Baaslevert voor staat. Het bevorderen van de creativiteit is een essentieel onderdeel in ons speelgoed- en ontwikkelingsmateriaal, dat veelal een open einde heeft. Onze collectie is in samenwerking met kinderopvangorganisaties samengesteld. Naast het leveren van de mooiste robuuste materialen planten wij bij iedere aankoop bomen terug: Plant A Tree.