Internationale Modderdag 2023

Modderdag, ook wel bekend als International Mud Day, is een jaarlijks evenement dat wordt gevierd op 29 juni. Het is een dag die in het teken staat van het stimuleren van kinderen en volwassenen om in contact te komen met de natuur en de vreugde van het spelen in de modder te ervaren.

Het idee achter Modderdag is om kinderen de mogelijkheid te geven om ongestructureerd buiten te spelen en lekker vies te worden. Spelen in de modder biedt verschillende voordelen, zoals sensorische stimulatie, creativiteit en lichamelijke activiteit. Het stelt kinderen in staat om verbinding te maken met de natuur, te leren over het milieu en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen.

Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten op Modderdag:

🧁 Moddergebakjes maken: Geef de kinderen bakvormpjes, schepjes en water en laat ze moddergebakjes maken. Ze kunnen de modder in de vormpjes drukken en versieren met takjes, bloemen of andere natuurlijke materialen.

🎨 Modderschilderijen maken: Geef de kinderen grote vellen papier of canvas en verf. Laat ze de modder gebruiken als verf en ermee op het papier smeren. Ze kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en mooie modderschilderijen maken.

🎭 Moddermaskers maken: Laat de kinderen modder op hun gezicht aanbrengen om moddermaskers te maken. Ze kunnen modder gebruiken als een natuurlijke huidverzorging en ervaren hoe het voelt om een moddermasker te dragen.

🛝 Modderglijbaan: Creëer een glijbaan met modder door een gladde helling te maken en water toe te voegen om het modderig te maken. Kinderen kunnen er vanaf glijden en plezier hebben terwijl ze lekker vies worden.

🫧 Moddersculpturen bouwen: Geef de kinderen de vrijheid om moddersculpturen te maken. Ze kunnen modder kneden, vormen en stapelen om hun eigen kunstwerken te creëren.

💰 Modderige schattenjacht: Verstop kleine speelgoed- of natuurobjecten in een modderig gebied en laat de kinderen op zoek gaan naar de verborgen schatten. Het wordt een spannende en modderige speurtocht!

🍽‍️  Modderkeuken: Een modderkeuken is een geweldige activiteit voor Modderdag! Het is een speelruimte waar kinderen hun eigen modderige culinaire creaties kunnen maken.

*Vergeet niet om voor Modderdag geschikte kleding en schoenen te dragen die vies mogen worden. Zorg ook voor voldoende water om de handen en voeten schoon te maken na afloop. Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft en geniet van het spel in de modder!

Enkele artikelen

Modderkeuken Set foto 1 Modderkeuken Set foto 2
Bewaar voor later
694,03
839,78 incl. BTW
Steigerhouten modderkeuken / speelkeuken 130 x 55 x 100 cm foto 1 Steigerhouten modderkeuken / speelkeuken 130 x 55 x 100 cm foto 2
Bewaar voor later
Meest Verkocht!
Zeven, roerstaafjes, schepjes en spanen – 12 stuks foto 1
Bewaar voor later