de liefde voor natuur

Hoe Kunnen we de Liefde voor de Natuur Aanwakkeren?

 • Tijd doorbrengen in de natuur: Neem kinderen regelmatig mee naar buiten, of het nu in een park, bos, strand of zelfs gewoon in de achtertuin is. Laat ze de schoonheid van de natuur ervaren door te wandelen, te picknicken, te spelen en te verkennen.
 • Educatieve activiteiten: Maak educatieve activiteiten leuk en boeiend. Dit kunnen dingen zijn zoals het observeren van dieren in het wild, het identificeren van planten en bomen, het leren over ecosystemen, en het begrijpen van het belang van biodiversiteit.
 • Tuinieren: Betrek kinderen bij tuinieren, zelfs als het alleen maar het planten van een paar potten kruiden op het balkon is. Laat ze zien hoe planten groeien, bloeien en leven, en hoe belangrijk het is om voor hen te zorgen.
 • Hands-on activiteiten: Het bouwen van vogelhuisjes, het maken van natuurschetsen of het verzamelen van bladeren en stenen. Dit geeft hen een gevoel van betrokkenheid en verbinding met de natuurlijke wereld om hen heen.
 • Verhalen en literatuur: Lees boeken voor die gaan over de natuur, dieren en milieubehoud. Verhalen kunnen kinderen op een fantasierijke manier verbinden met de natuur en hen inspireren om meer te willen leren en ontdekken.
 • Avontuurlijke activiteiten: Introduceer kinderen in activiteiten zoals kamperen, kanoën, vogels spotten, en sterren kijken. Deze avonturen kunnen opwindend zijn en kinderen helpen een diepere verbinding met de natuur te voelen.
 • Voorbeeld zijn: Wees zelf een voorbeeld door liefde en respect voor de natuur te tonen. Als kinderen zien dat volwassenen waarde hechten aan de natuur, zullen ze waarschijnlijk hetzelfde doen.
 • Milieueducatie: Leer kinderen over milieuproblemen zoals klimaatverandering, ontbossing en vervuiling op een manier die past bij hun leeftijd en begripsniveau. Laat hen zien hoe hun acties een verschil kunnen maken.
 • Leer ze verantwoordelijkheid: Moedig kinderen aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving door bijvoorbeeld deel te nemen aan schoonmaakacties in parken of stranden.
 • Milieubewustzijn: Help kinderen begrijpen hoe hun acties van invloed zijn op het milieu en moedig hen aan om milieuvriendelijke gewoonten aan te nemen, zoals recycling, energiebesparing en het verminderen van afval.
 • Creatieve expressie: Moedig kinderen aan om hun liefde voor de natuur uit te drukken door middel van kunst, muziek, poëzie, storytelling en andere creatieve activiteiten. Dit stelt hen in staat om hun gevoelens en ervaringen met de natuur op een persoonlijke en unieke manier te uiten.
 • Door deze benaderingen te combineren, kunnen we kinderen inspireren om liefde en respect voor de natuur te ontwikkelen, wat essentieel is voor het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties.
Buiten Ontdekkingsstation foto 1 Buiten Ontdekkingsstation foto 2
Bewaar voor later
MET VIDEO
1.198,23
1.449,86 incl. BTW
Duurzame avonturenrugzak voor jonge natuuronderzoekers foto 1 Duurzame avonturenrugzak voor jonge natuuronderzoekers foto 2
Bewaar voor later
Uitgebreide Natuur Ontdekkingsset – 34-delig foto 1 Uitgebreide Natuur Ontdekkingsset – 34-delig foto 2
Bewaar voor later