Artikel over Baaslevert. in Parkstad Veendam

Tekst: Hans van Noort
Foto’s: Henk Gibcus en Baaslevert.

Gelderse roos, zachte berk, wilde liguster, zoete kers, grauwe wilg, zwarte els en de vuilboom. Zijn dit bomen die in Borgerswold staan? Vermoedelijk een aantal soorten wel. Maar neen, het gaat hier om bomen, die begin februari nieuw aangeplant zijn in Reutum, een klein dorpje in de gemeente Tubbergen Overijssel. Wat heeft dit nu met Veendam te maken? Op het eerste gezicht helemaal niets, maar… misschien toch wel? Megan Hunze van Baaslevert. legt de relatie uit.
“We hebben die dag samen met vele anderen onder leiding van Staatsbosbeheer daar een nieuw bos aangeplant, maar liefst ruim 50.000 stuks, bomen en struiken, van bovengenoemde soorten. Voor ieder bij ons besteed bedrag > € 250,00 planten we een boom aan. Duurzaamheid en de toekomst van onze wereld staan hoog in het vaandel bij Baaslevert.,” vertrouwt Megan ons toe.

Megan runt samen met haar man Martijn Baas (vandaar de naamgeving) het bedrijf Baaslevert. Dit is gevestigd aan de Transportweg 11. Daar staat een grote loods, hun magazijn. De kantoren liggen er tegenover in Bedrijvencentrum van Linge, ook nummer 11.

Vol enthousiasme vertelt ze over hun Baaslevert. Hoe ze vanuit huis – Noordbroek – in mei 2017 zijn begonnen met de verkoop van luiers aan kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Luiers van een duurzame kwaliteit. Dit sprak aan en van lieverlee groeide het assortiment uit met andere verzorgingsproducten, inrichtingsbenodigdheden, buitenmateriaal, spel- en educatief speelgoed, creatief- en knutselmateriaal en producten voor de hygiëne en reiniging. “Tijdens de corona was het wel even met de billen knijpen,” glimlacht Megan, “maar nu draait het weer als een tierelier.” Het item spel- en educatief speelgoed is inmiddels hun grootste succesnummer. Dit behelst, een kleine selectie: complete leeshoeken voor binnen zowel als buiten, speelhuizen, Tiny house meubelsets, woods boomblokken rotsenwand met waterval of – groen landschap en van deze woods boomblokken nog veel meer.

Bouwblokken, tel- en rekenblokken, natuurlijke stapelaars, allerlei houten puzzels, regenbogen, het is bijna te veel om op te noemen. Alles van natuurlijke- en duurzame materialen. Het houten speelgoed is gemaakt van minstens FSC- gecertificeerd hout. Het komt van onze leveranciers uit Duitsland en Engeland.  Megan: “Met hen hebben we persoonlijk kennis gemaakt, daar ter plekke – we willen weten hoe het gemaakt wordt en hier bij ons in Veendam. Dat schept een band en een stukje vertrouwen. Je ziet elkaars gezicht en dat komt erg goed over.”

We hebben het alleen nog maar gehad over het houten speelgoed en speeltoestellen! Voor buiten bijvoorbeeld hebben ze ook van alles. Springtouwen, schommels, ballen van zacht (foam) tot hardere en in formaten die je zelf in kunt vullen. Voetballen met bijbehorende doeltjes, basketballen en ga zo maar door. Ook steppen, driewielertjes, éénwielers, tafel, stoeltjes, picknicktafels alles in verschillende uitvoeringen/maten afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een autoracebaan à la het circuit van Zandvoort is voor de jongens natuurlijk helemaal het einde.

De diversiteit aan producten in de sector creatief- en knutselmateriaal is eveneens schier oneindig. We noemen er maar een paar: kleurpotloden, stiften, stoepkrijt met krijtbord, penselen, vingerverf, verfschorten, klei en boetseermaterialen, papier en kartonwaren, stickers en plakfiguren en uiteenlopende hobby materialen. Het gaat er bij dit alles om dat kinderen zich vermaken en er plezier aan beleven.

De te gebruiken materialen zijn natuurlijk aan veranderingen onderhevig, maar… verkleedkleding voor de kids, keuken speelgerei, poppenhuizen en doktersposten zijn eigenlijk van alle tijden. “In rollenspellen moeten we voorkomen dat jongens alleen met auto’s spelen en meisjes uitsluitend met poppen. Ja, zo was het vroeger. Nu moet alles genderneutraal.”

Als je het magazijn in komt, schrik je van de enorme hoeveelheden materiaal. Pieter, de magazijn-chef, heeft alles perfect voor elkaar en maakt dagelijks de bestellingen gereed voor verzending/uitlevering. Het team bestaat naast Megan en Martijn uit nog 4 medewerkers. Samen zorgen ze voor tevreden klanten en blije gezichten bij de gebruikertjes. De verkoop van de producten loopt voornamelijk via de webshop en vindt zijn afzet in heel Nederland en een groot gedeelte van België. Duitsland is het volgende land waar Baaslevert. zijn vleugels naar gaat uitslaan.
“We doen zelf ideeën op bij bezoeken aan speelwarenbeurzen bij onze oosterburen. Komend jaar huren we er standruimte om ons te presenteren en naamsbekendheid op te bouwen.”  Duurzaam, robuust, bewust, keurmerk termen waar ook internationaal steeds meer aandacht voor is!

Achter de producten van Baaslevert. schuilt uiteraard een gedachte. De ontwikkeling van het kind staat voorop. “Onze leveranciers hebben experts in dienst, die altijd maar weer op zoek zijn naar nieuwe dingen of bestaande willen perfectioneren. Die deskundigen hebben veelal hun sporen al verdient in de kinderopvang en/of het onderwijs. Pedagogisch zijn ze geschoold, want het moet wel verantwoord en uitdagend zijn waarmee de kinderen spelen. Ze moeten in principe zichzelf ontwikkelen! Komend jaar, aldus Megan, wordt ons assortiment uitgebreid met een digitaal aanbod. Dat zal bestaan uit onder andere luisterboeken wederom aangepast aan de leeftijd van de kinderen én zeker zo belangrijk passend bij het kind. Zelfs voor baby’s is dat al toepasbaar. Het gaat dan om bepaalde geluidjes die ze kennen en herkennen.”
Voor de wat grotere kinderen is een online-lessenpakket ontwikkeld waarbij afvalvrij centraal staat. De kids kunnen hiervoor certificaten verdienen en een heus diploma halen!

“Samen voor onze toekomst” staat onder het logo van Baaslevert. Het is beslist géén loze kreet. Martijn en Megan willen voor hun kinderen Daley 9 jaar en Davi 1⅓ jaar een wereld achterlaten waar het ook voor hen goed toeven is. Een opgave die ze via en met hun bedrijf Baaslevert. De bewuste leverancier voor kinderopvang en onderwijs gestalte willen geven.

Lees het originele artikel hier: Baaslevert. Veendam | parkstadveendam.nl