buiten activiteiten voor kinderen

15 Leuke Activiteiten voor Kinderen Tijdens Mooi Weer

Hier zijn 15 leuke activiteiten die je kunt organiseren voor kinderen op de kinderopvang tijdens mooi weer:

 1. Waterpret: Vul kleine zwembadjes of zand-watertafels met water en laat de kinderen spelen met zandbakspeelgoed, waterpistolen, of laat ze gewoon lekker spetteren en spelen met water.
 2. Picknicken: Neem de kinderen mee naar buiten voor een picknick in de tuin of in een nabijgelegen park. Laat ze helpen met het voorbereiden van eenvoudige snacks en geniet samen van het eten in de buitenlucht.
 3. Natuurwandeling: Ga samen met de kinderen op een korte natuurwandeling in de buurt. Leer ze over verschillende planten, bomen en dieren die ze onderweg tegenkomen.
 4. Speurtocht: Organiseer een speurtocht in de buitenlucht waarbij de kinderen op zoek gaan naar verborgen schatten of specifieke voorwerpen. Je kunt ook educatieve speurtochten maken die gericht zijn op het leren over de natuur of het milieu.
 5. Buitenspelletjes: Speel klassieke buitenspelletjes zoals tikkertje, verstoppertje, touwtrekken, hoelahoepen of zaklopen. Deze spelletjes zijn leuk, actief en bevorderen de sociale interactie tussen de kinderen.
 6. Kunst en ambachten: Geef de kinderen de mogelijkheid om buiten kunst en ambachten te maken. Laat ze bijvoorbeeld schilderen met waterverf op grote vellen papier, schildersezels voor buiten of laat ze natuurlijke materialen verzamelen en gebruiken om kunstwerken te maken, zoals bladafdrukken of stenen beschilderen.
 7. Tuinieren: Leer de kinderen over planten en bloemen door samen een kleine moestuin of bloementuin te planten en te verzorgen. Laat ze helpen met het planten van zaadjes, het besproeien van de planten en het wieden van onkruid.
 8. Buitenyoga: Introduceer eenvoudige yogaoefeningen voor kinderen in de buitenlucht. Dit kan een leuke manier zijn om ze te laten ontspannen en tegelijkertijd hun lichaamsbewustzijn te vergroten.
 9. Flessenvoetbal: Geef de kinderen allemaal een gevulde fles met water, en laat ze de flessen omschoppen met een bal. De gene die verliest krijgt het overige water uit de flessen over zich heen.
 10. Modderkeukens: Laat kinderen heerlijk met water en zand spelen waardoor je modder krijgt. Modder koelt af en geeft veel speel plezier.
 11. Zintuiglijke ontdekking: Maak een zintuiglijke ontdekkingshoek in de buitenlucht waar kinderen kunnen spelen met verschillende materialen zoals zand, water, modder, enzovoort. Dit stimuleert hun zintuigen en creativiteit.
 12. Plantenjacht: Organiseer een plantenjacht waarbij de kinderen verschillende soorten planten en bloemen moeten vinden en identificeren. Geef ze een kaart of checklist met de namen van de planten om het spel educatief te maken.
 13. Buitenlezen: Richt een gezellige leeshoek buiten in met dekens, kussens en boeken. Laat de kinderen buiten genieten van voorleessessies of moedig ze aan om zelfstandig te lezen.
 14. Buitenmuziek maken: Geef de kinderen verschillende muziekinstrumenten zoals trommels, xylofoons of fluitjes en laat ze samen buiten muziek maken. Dit is een leuke manier om hun creativiteit en ritmegevoel te ontwikkelen.
 15. Zonnewijzer maken: Laat de kinderen hun eigen zonnewijzer maken met materialen zoals klei en een stok. Leg uit hoe een zonnewijzer werkt en laat ze de schaduw van de stok volgen om de tijd te bepalen.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de activiteiten veilig en geschikt zijn voor de leeftijd van de kinderen, en om voldoende toezicht te houden tijdens het spelen buiten. Veel plezier!

Enkele Artikelen

Natuurlijke Modderkeuken Theeset – 16 stuks foto 1 Natuurlijke Modderkeuken Theeset – 16 stuks foto 2
Bewaar voor later
Buitenmuur Waterspeelbord foto 1 Buitenmuur Waterspeelbord foto 2
Bewaar voor later
694,03
839,78 incl. BTW
Dantoy Green Bean Zand & Water Set – 80-delig foto 1
Bewaar voor later
RampShot set foto 1 RampShot set foto 2
Bewaar voor later
MET VIDEO
108,04
130,73 incl. BTW