paasactiviteiten met kinderen

10 Leuke Paasactiviteiten voor in de Kinderopvang

  • Paaseieren schilderen: Laat de kinderen hardgekookte eieren schilderen met veilige verf en kwasten. Ze kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en kleurrijke ontwerpen maken.
  • Eierjacht: Organiseer een eierjacht in de tuin of op het terrein van de kinderopvang. Verstop plastic eieren gevuld met kleine traktaties of verrassingen en laat de kinderen ze zoeken.
  • Knutselen met paasdecoraties: Laat de kinderen paasdecoraties maken, zoals papieren mandjes, paashaasmaskers, of papieren bloemen. Ze kunnen deze versieren met glitter, stickers en lintjes.
  • Paasverhaal vertellen: Vertel de kinderen het verhaal van Pasen op een leuke en begrijpelijke manier. Dit kan interactief zijn door gebruik te maken van poppen, verkleedkleren of illustraties.
  • Paasbingo: Maak een bingo met paasthema waarbij de vakjes gevuld zijn met afbeeldingen van paaseieren, paashazen, kuikentjes en andere typische paasitems. Geef kleine prijsjes aan de winnaars.
  • Paasliedjes en dans: Leer de kinderen vrolijke paasliedjes en dansjes aan. Ze kunnen samen zingen en dansen, wat zorgt voor een leuke en energieke sfeer.
  • Paasmandjes maken: Help de kinderen bij het maken van hun eigen paasmandjes van papier, karton of gevlochten materiaal. Deze mandjes kunnen ze gebruiken tijdens de eierjacht om hun gevonden schatten in te verzamelen.
  • Paasontbijt of -lunch: Organiseer een speciaal paasontbijt of -lunch voor de kinderen. Serveer lekkere en gezonde gerechten zoals fruitspiesjes, hartige hapjes en zoete lekkernijen in de vorm van paaseieren of paashazen.
  • Kuikenknutsels: Laat de kinderen schattige kuikentjes knutselen van gele wol, papier en wiebeloogjes. Ze kunnen ook kuikentjes maken van gekleurde eierdozen of vingerafdrukken.
  • Paasfotohoekje: Creëer een fotostand met paasdecoraties zoals bloemen, paaseieren en knuffelkonijntjes. Laat de kinderen zich verkleden met paasaccessoires en maak leuke foto’s als herinnering aan deze speciale dag.

Met deze activiteiten kunnen de kinderen plezier hebben terwijl ze ook meer leren over de betekenis van Pasen en creatief bezig zijn. Veel plezier met het vieren van Pasen in de kinderopvang!

Enkele artikelen

Schattige Konijnenzakjes – Paaszakjes Natuur foto 1 Schattige Konijnenzakjes – Paaszakjes Natuur foto 2
Bewaar voor later
Schattige Konijnenzakjes – Paaszakjes in Kleur foto 1 Schattige Konijnenzakjes – Paaszakjes in Kleur foto 2
Bewaar voor later
Stickers serie 46 – Pasen foto 1
Bewaar voor later
9,02
10,92 incl. BTW
Set van 11 zakjes plakfiguren Pasen foto 1
Bewaar voor later
17,27
20,90 incl. BTW