10 Leuke Activiteiten EK Voetbal

Het EK Voetbal is een spannende tijd voor voetbalfans van alle leeftijden, en er zijn veel leuke activiteiten die kinderen kunnen helpen om van het toernooi te genieten. Hier zijn enkele leuke ideeën:

 1. Voetbaltoernooitjes
  Organiseer een mini-EK in je buurt of school. Kinderen kunnen teams vormen, elk team vertegenwoordigt een deelnemend land, en tegen elkaar spelen in een kleine competitie.
 2. Knutselactiviteiten
  Laat kinderen hun eigen vlaggen, spandoeken en supportersshirts maken. Dit kan een creatieve manier zijn om hun favoriete team te steunen en hun artistieke talenten te laten zien.
 3. Voorspellingen en Spelletjes
  Maak een wedstrijdschema en laat kinderen de uitslagen voorspellen. Je kunt hier kleine prijzen aan koppelen voor degenen die de meeste uitslagen goed hebben.
 4. Voetbalquiz
  Organiseer een quiz met vragen over het EK, voetbalgeschiedenis, en weetjes over de deelnemende landen. Dit kan zowel educatief als leuk zijn.
 5. Films en Documentaires
  Laat kinderen genieten van voetbalfilms en documentaires. Dit kan hen meer leren over de sport en de geschiedenis ervan.
 6. Voetbal Clinics
  Regel een voetbalclinic met een lokale coach of een oudere jeugdspeler. Dit kan kinderen helpen hun vaardigheden te verbeteren en hen nog enthousiaster maken voor de sport.
 7. EK Bingo
  Maak een bingo-kaart met gebeurtenissen die tijdens de wedstrijden kunnen gebeuren, zoals “gele kaart”, “vrije trap”, “doelpunt in de eerste helft”, enz. Dit houdt de kinderen betrokken en maakt het kijken naar de wedstrijden spannender.
 8. Gezonde Snacks en Recepten
  Maak voetbalthema snacks, zoals koekjes in de vorm van voetbalshirts of gezonde alternatieven zoals fruitsalades in de kleuren van hun favoriete team.
 9. Fotowedstrijd
  Organiseer een fotowedstrijd waar kinderen hun leukste, meest creatieve EK-gerelateerde foto’s kunnen insturen. Dit kan een foto zijn van hen in supportersoutfit, een mooi versierde ruimte, of een actiefoto tijdens het voetballen.
 10. EK Speurtocht
  Zet een speurtocht uit met vragen en opdrachten gerelateerd aan het EK. Dit kan zowel binnen als buiten gedaan worden en zorgt voor een leuke en educatieve activiteit.

Met deze activiteiten kunnen kinderen op een leuke en interactieve manier het EK beleven en hun liefde voor voetbal verder ontwikkelen.